Aceastã lege a fost adoptatã de Camera Deputaţilor în şedinţa din 17 decembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicatã.

Citește mai departe: Dispoziţii finale - Codul Fiscal / 2012 Actualizat

Legea Nr. 414 din 26 iunie 2002 privind impozitul pe profit - PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 456 din 27 iunie 2002.
Sunt obligate la plata impozitului pe profit, în condiţiile prezentei legi, şi denumite încontinuare contribuabili:

a) persoanele juridice române, pentru profitul impozabil obţinut din orice sursă, atât dinRomânia, cât şi din străinătate;
b) persoanele juridice străine care desfăşoară activităţi printr-un sediu permanent în România, pentru profitul impozabil aferent acelui sediu permanent.

Citește mai departe: Legea Nr. 414 din 26 iunie 2002 privind impozitul pe profit

Asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale face parte din sistemul de asigurări sociale, este garantată de stat şi cuprinde raporturi specifice prin care se asigură protecţia socială împotriva următoarelor categorii de riscuri profesionale: pierderea, diminuarea capacităţii de muncă şi decesul ca urmare a accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.

Citește mai departe: Legea Nr. 346 / 2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă si boli profesionale

Prin Legea nr. 168/2013 de aprobare a Ordonanţei Guvernului nr. 8/2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 310/29.05.2013, termenul de depunere a declaraţiei fiscale (formularul 221) pentru persoanele fizice care realizează venituri din activităţi agricole determinate pe bază de norme de venit a fost prelungit până la 25 iunie 2013.

Citește mai departe: Impozitarea veniturilor din activităţi agricole norme de venit.

Legislatie Comert Electronic in Romania Legea privind Comertul Electronic (Romana) - "Legea nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comertul electronic", publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 483 din 5 iulie 2002
 

Citește mai departe: Legea 365/07.06.2002 privind comertul electronic

Va intrebati mereu ce program de contabilitate sa alegeti, va ganditi sa cumparati unul sau sa folositi unul gratis. Un soft de contabilitate prelucreaza datele financiar – contabile transformandu-le in informatii de sinteza si analiza pentru a oferi o viziune cat mai clara asupra activitatii economice. Situatiile si analizele financiare pe care le ofera programul de contabilitate devin indispensabile in contextul schimbarilor radicale care intervin in domeniul afacerilor si al diversificarii procedurilor care au loc in cadrul unei companii.

Citește mai departe: Programe de contabilitate

Dizolvarea si radierea firmei costa in functie de complexitatea cazului. Desfiintarea unei firme parcurge, in principiu, doua etape: dizolvarea si radierea. In situatia in care asociatii nu se inteleg cu privire la impartirea bunurilor, apare si o etapa intermediara, respectiv lichidarea firmei.
Potrivit articolului 235 alin. 2, introdus prin pct. 157 din legea 441 din 27 noiembrie 2006 in societatile cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, odata cu dizolvarea, daca detin o pondere de 80-90% din totalul capitalului social, modificarea actului constitutiv, si modul de lichidare a societatii, atunci cand sunt de acord cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii si cand asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui in acord cu creditorii. „Prin votul unanim al asociatilor se poate hotari si asupra modului in care activele ramase dupa plata creditorilor vor fi impartite intre asociati.“ In lipsa acordului unanim privind impartirea bunurilor, va fi urmata procedura de lichidare prevazuta de prezenta de legislatia in vigoare.

Citește mai departe: Inchidere firma – Desfiintare societate comerciala

Fondurile mutuale sunt create in scopul acordarii de compensatii financiare membrilor, pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu.
Fondurile mutuale prevazute la art. 4 care acceseaza scheme de sustinere prin contributii financiare, potrivit prezentei ordonante de urgenta, se acrediteaza de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Citește mai departe: ORDONANTA DE URGENTA nr. 64 din 19 iunie 2013

Standardele internaționale de contabilitate cercetează și argumentează științific evenimentele și soluțiile corespunzătoare, evident într-un câmp de rezoluții alternative, așa că atunci când trecem la utilizarea practică a conturilor trebuie să avem în vedere că orice cont se circumscrie într-un anume perimetru, într-un "cadru general" denumit și "Plan contabil general", construit și el după o serie de reguli specifice care țin seama de funcționalitatea conturilor, de conținutul lor economic, de acoperirea necesităților de informare, de calcul și control economic.

Citește mai departe: Planul de conturi general

Legea nr. 82/1991 Legea Contabilitatii, republicata in 2008, Monitorul Oficial nr. 454 din 18 iunie 2008 [PDF] si actualizata la 22 aprilie 2011 cu prevederile OUG nr. 37/2011. Legea 82 din 24 decembrie 1991, LEGEA CONTABILITATII - REPUBLICARE Publicat in Monitorul Oficial nr. 629 din 26 august 2002
Emitent: Parlamentul Romaniei

Citește mai departe: Legea Contabilității – L 82/1991

Oferta noastra de produse si servicii contabile.

 • Evidenta contabila completa
 • Refacerea evidentei contabile
 • Relatia cu institutiile statului
 • Servicii de personal si salarizare
 • Servicii de audit
 • Certificare bilanturi contabile
 • Consultanta fiscala si financiara
 • Infiintari Societati Comerciale, SRL, AF, PFA
Cere o cotatie de pret
Stabileste o intalnire
Informatii Utile
Servicii Contabile Avecont Solutions      Informatii Utile 
 • Servicii Contabilitate Bucuresti
 • Contabilitate Primara Bucuresti
 • Contabilitate PFA, SRL, SA, ONG
 • Consultanta Contabila Bucuresti
 • Expert Contabil Bucuresti
 • Expertiza Contabila Bucuresti
 • Servicii de Salarizare si Personal
 • Servicii de Audit Bucuresti
 • Infiintari Firme Bucuresti
 • Fonduri Europene Nerambursabile


Contact Avecont Solutions - Contabilitate Bucuresti

Bucuresti,   Sector 3, Aleea Rimnicu Vilcea,nr. 3, bl. S16, sc. 1, et. 1, ap. 5
Cod de inregistrare fiscala: 28760553
Autorizatie CECCAR nr.7505
Telefon mobil: 0722.587.128; 0722.512.064
Telefon fix / fax: 0371.356.504
Persoana de contact - Matei Anton Gabriel

contact

 Aria noastra de acoperiere in Bucuresti si Ilfov
Contabilitate Bucuresti sectorul 1            Contabilitate Bucuresti sectorul 4
Contabilitate Bucuresti sectorul 2            Contabilitate Bucuresti sectorul 5
Contabilitate Bucuresti sectorul 3            Contabilitate Bucuresti sectorul 6